Nyhedsbreve er serious business

NYTimes rykker en tred­jedel af deres nyheds­breve bag betal­ingsmuren, og Quartz giv­er nyheds­brevene en hov­e­drolle i for­ret­nin­gen – lige­som adskil­lige andre medi­er har gjort.

Artiklen udkom med Digital Ugerevy-nyhedsbrevet

Tilmeld dig, hvis du ikke vil gå glip af den næste:

Du kan altid afmelde dig igen ved at bruge lin­ket i bun­den af hvert nyheds­brev

💌

Man skal nok have lev­et under en sten for ikke at vide, at nyheds­breve er noget af det mest omtalte og vigtig­ste for medierne lige nu. Det er her, de kan markeds­føre deres ind­hold, skabe rela­tion­er til brugerne og skabe engagerede brugere.

For mange medi­er er en tilmeld­ing til et nyheds­brev en af de stærkeste indika­tion­er af, at en bruger er bun­det tæt­tere til medi­et og måske end­da på vej til at købe et abon­nement.

I denne uge skete der to vigtige ting, der mark­er­er at nyheds­breve ikke kun har en rolle at spille på den gratis side af betal­ingsmuren.

For det første kom nyhe­den om, at The New York Times rykker en tred­jedel af deres nyheds­breve bag betal­ingsmuren. Det er sen­este step i en udvikling, der har givet nyheds­brevene en mere og mere cen­tral rolle i NYTimes' strate­gi.

Konvertering vs. fastholdelse

Der­for står de nu og skal skelne mellem hvilke nyheds­breve, der kon­vert­er­er, og hvilke, der fasthold­er. Eksem­pelvis er nogle nyheds­breve gode til at sprede trafik ud på medi­ets web­site, mens andre har mere karak­ter af selvstændi­ge ind­hold­spro­duk­ter.

Et andet sted, hvor nyheds­brevene bliv­er tildelt en hov­e­drolle i abon­nements­for­ret­nin­gen, er hos Quartz. Det skyldes, at Quartz fandt ud af, at abon­nen­terne helst vil for­bruge ind­hold­et i deres ind­bakke.

De rea­ger­er ganske enkelt på brugernes adfærd, som Quartz-CEO Melis­sa Chown­ing fork­lar­er til Digi­day.

Mindre er mere

Det er en kæmpe suc­ces for nyheds­brevet som for­mat. Men det er også en fal­literk­læring for web-udgivelse og mange mediers til­gang til det. I Digi­day-artiklen kan du læse, hvor­dan Quartz-redak­tør Kather­ine Bell fork­lar­er, at de har lært, at brugerne ganske enkelt ikke kan få gavn af alt det ind­hold, der lig­ger på Quartz-web­sitet og i deres app.

(Hvis du er mere nys­ger­rig på Quartz og nyheds­breve, har Journalism.co.uk talt med Bell om Quartz' brug af nyheds­breve.)

Her er et udval­gt nyheds­brev med en klar start og slut­ning og en nogen­lunde fast udgivelses­frekvens meget nem­mere at forholde sig til.

Det er sjovt nok de samme ting, der karak­teris­er­er den gode gam­le avis – og e‑avisen, som jeg vovede at hylde i et debatindlæg hos Jour­nal­is­ten i 2018: E‑avisen lykkes, hvor net­tet har fejlet.

En af mine yndlingsme­di­er – The Infor­ma­tion, der skriv­er om teknolo­gi – føl­ger jeg stort set kun via deres nyheds­breve og har gjort det, siden jeg købte abon­nement hos dem i 2016. I et essay fra samme år om forde­lene for medi­er ved at udgive min­dre ind­hold skrev jeg med ref­er­ence til The Infor­ma­tion:

"[...] jeg føler, jeg kan følge med. De bom­barder­er mig ikke med 10–20 artik­ler, som jeg alligev­el ikke har tid til at læse. De satser på få artik­ler, som jeg nemt kan tage still­ing til, om jeg vil læse. Det bety­der, at jeg rent fak­tisk får læst alle de artik­ler, jeg gerne vil læse.
 
Det giv­er en følelse af com­plete­ness, og dét skal man ikke under­vur­dere. Det er den samme følelse, vi får, når vi klar­er et punkt på todo-lis­ten (især hvis det er det sid­ste), fjern­er den sid­ste mail i ind­bakken og når ‘Inbox Zero’ eller bare får klaret den opgave, man har udskudt alt for længe."

E‑mailprodukterne flytter ind

Og så spiller nyheds­brevenes frem­march og The New York Times' og Quartz' ind i en gener­el ten­dens om, at nyheds­breve går fra at være kanaler til at blive selvstændi­ge pro­duk­ter. Det har jeg tidligere skrevet om i mit engel­sksprog­ede nyheds­brev om pro­duk­tudvikling og inno­va­tion i mediebranchen: Newslet­ters as Prod­ucts.

Adskil­lige medi­er har udval­gte nyheds­breve, som kun betal­ende abon­nen­ter kan mod­tage, så Quartz læg­ger sig i den strøm, mens The New York Times' beslut­ning qua deres stør­relse og rolle må siges at være mon­u­men­tal og et stort bet på nyheds­brevenes suc­ces, også i fremti­den.

Nyheds­brevene fly­t­ter nu også ind bag betal­ingsmuren – og det gør de for at blive der.

Denne artikel udkom oprindeligt i Dig­i­tal Ugerevy-nyheds­brevet sam­men med opsam­lin­gen på uge 32.

Tilmeld dig nyheds­brevet, hvis du ikke må gå glip af noget.